Vielse ved havet på Langesund bad

Jeg har vokst opp ved havet så for meg er en vielse i strandkanten så perfekt som det får blitt! Selv om presten var forsinka og teksten hans blåste bort i vinden så ble dette en av de mest minneverdige vielsene i sommer.

bryllup-fotograf-tønsberg-bryllupsfotograf-langesund bad-42.jpg

Jeg ble kontaktet av de flinke bryllupsplanleggerne “Brudepikene” som trengte fotograf til bryllup på Langesund Bad 30.juni 2018. Det ville jeg selvfølgelig!

Vanligvis møter jeg alle brudeparene mine mange måneder i forveien, men siden alt gikk gjennom planlegger ble det ikke sånn denne gangen. Jeg hadde derfor ingen anelse om hvem jeg skulle fotografere og var kanskje litt mer spent enn vanlig. De hadde bestilt meg for å fotografere vielsen og bryllupsbilder etterpå, og det ble noen morsomme timer med mye latter.

Musikken startet og Beate kom ned den alt for bratte steintrappa sammen med sin bror, i sine veldig lekre høye heler. Da brudeparet hadde satt seg og musikken stoppet så var det noe som manglet. Presten! Hvor var det blitt av han? Noen få kaotiske minutter med nervøs latter fulgte før en heseblesende mann i hvit kappe kom ned bakken. Han hadde stått lengre oppe og venta på bruden, og mens han sto der hadde et vindkast kommet og blåst bort hele talen hans!

Hva nå!? tenkte jeg. Skitt au! tenkte presten og tok hele vielsen litt sånn på sparket. Og for en vielse det ble. Mange sannhetsord om livet og kjærligheten, om det å ta vare på hverandre. Han slo nok spikeren på hodet hos mange når han minnet på at ekteskapet og livet er ikke en konkurranse hvor det er om å gjøre og gjøre mest, eller bebreide den andre for alt den ikke gjør. Om man heller gjør ting og tjenester til hverandre av kjærlighet, først da blomstrer ekte kjærlighet.

Var det en ting som blomstret for fullt i Langesund så var det Rolf og Beate! De hadde vært sammen lenge, var godt voksne, men likevel glødet det mellom dem. Rolf kalte henne for “et smykke” for han syntes hun er så vakker. Små kjærtegn og barnslig flørting som klyping i rompa var det også! hehe.. Herlige mennesker!